Η καθολική αναζήτηση δεν είναι ενεργοποιημένη.
Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Share

Καλώς ήρθατε στη σειρά μαθημάτων Parenting Together. Η σειρά έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει γονείς που έχουν παιδιά με νοητική αναπηρία ή υποψιάζονται ότι τα παιδιά τους μπορεί να έχουν τέτοια αναπηρία. Οι δραστηριότητες στοχεύουν κυρίως γονείς μικρότερων παιδιών, ηλικίας 0-7 ετών, αλλά οι δημιουργοί ελπίζουν ότι οι γονείς με μεγαλύτερα παιδιά μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτό.

Η σειρά μαθημάτων δημιουργήθηκε από οργανισμούς από την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ολλανδία και την Πορτογαλία και οι εκπαιδευτές σας έχουν εμπειρίες σε διάφορα θέματα που θα καλύψει η εκπαίδευση και θα φέρουν εμπειρίες από αυτές τις χώρες καθώς και από άλλες. Στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε προσφέροντας ευκαιρίες αυτοστοχασμού, θεωρίας και πρακτικής καθώς και συστάσεις περαιτέρω ανάγνωσης, να σας καθοδηγήσουμε σε δύσκολες καταστάσεις και να σας συνδέσουμε με άλλους γονείς καθώς και με επαγγελματίες.

Η σειρά μαθημάτων αποτελείται από έξι μαθησιακές ενότητες. Μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιοδήποτε, αλλά σας συνιστούμε να επισκεφθείτε τουλάχιστον και τις 6 για να έχετε μια πλήρη εμπειρία.

Οι συγγραφείς επέλεξαν θέματα που συχνά θέτουν κύριες προκλήσεις για τους γονείς παιδιών με διανοητική αναπηρία, και συγκεκριμένα:

The authors choose topics that often pose main challenges to parents of children with intellectual disabilities, namely:

 ο δρόμος για τη διάγνωση

 συνεργασία με επαγγελματίες και ανάπτυξη στο σπίτι

 συμμετοχική και εξειδικευμένη εκπαίδευση

καθολικό σχέδιο

ένταξη στην οικογένεια και στην κοινότητα

 ευημερία των γονέων

Απολαύστε τα μαθήματα! Περιμένουμε επίσης τα σχόλιά σας..



Ο δρόμος για τη διάγνωση